23 april 2023
14:00

Huddinge IF UTV Sva

Referat: Arameisk-Syrianska IF 1 - Huddinge IF UTV Sva

Vi åkte till Brunna IP för att möta Arameisk-Syrianska IF i seriepremiären. Det verkade som om det fanns lite premiärnerver med i matchen då det såg lite nervöst ut på sina håll. Hemmalaget tar också ledningen, i den 14:e matchminuten, på ett instick till en vindsnabb forward som rundar vår målvakt och rullar in bollen i mål. I den 29:e minuten utökar hemmalaget ledning till 2-0 då Axel A. i vårt mål gör en fin utrusning och är först på bollen men en av våra backar skänker olyckligen tillbaka bollen till moståndarna som tämligen enkelt lyfter in bollen i mål. Två minuter senare anfaller vi och Amadeus E. når kortlinjen och spelar snett inåt bakåt och där är Farouk El M. som distinkt skjuter in reduceringen. Ställningen är 2-1 till hemmalaget i halvtid. Vi kommer in i andra halvlek med ny energi och tar kommandot direkt. Hemmalaget har lagt sig på defensiven och försöker kontra. Vi skapar många målchanser men kvitteringen dröjer till den 54:e minuten då Mirac K. blir fälld i straffområdet. Amadeus E. skjuter straffen och målvakten är på bollen men han orkar inte förhindra att den går i mål. Hemmalaget tar sig samman och börjar spela offensivt igen. I den 63:e minuten så räddar Axel A. ett skott men hemmalaget är först på returen så återigen är vi i underläge. Vi börjar återigen att jaga en kvittering och den kommer i den 75:e minuten då Ture H. frispelar Farouk El M. som gör sitt andra mål för dagen. Hemmalaget anfaller igen och får en frispark i ett bra läge i den 78:e minuten. Frisparken blir inte helt ofarlig men vi återerövrar bollen och går till kontring där Amadeus E. frispelar Mert I.C. som avgör matchen i den 79:e minuten när han säkert placerar in bollen i mål.

Slutställning: Arameisk-Syrianska IF - Huddinge IF 3-4

Gult kort: Amadeus E